De founder van InteraXon, Ariel Garten, is naast neurowetenschapper ook een kunstenaar en fashion designer. Het eerste product van InteraXon, Muse: The Brain Sensing headband, is al een wearable die eruit springt door haar elegante design. Maar het volgende product van InteraXon is een volledige symbiose tussen neurowetenschappen en fashion: The Smith Lowdown Focus.

Op het eerste gezicht ziet de wearable eruit als een chique bril (want het is ook een chique bril). Maar daar achter schuilt een staaltje cutting edge techniek.

In de bril zitten verschillende sensoren: EEG, EOG en EMG. Daarnaast meet de bril ook nog eens de temperatuur, vochtigheid, UV-straling en druk. Met deze sensoren meet de bril of je gefocust bent. Deze data wordt vertaald in audiofeedback. Net zoals bij Muse focus je op je ademhaling. Als je kalm en gefocust bent dan hoor je rustig weer en vogels, zodra je bent afgeleid dan pikt de wind op.

Door deze bril leer je de juiste staat van focus te herkennen.

De Lowndown Focus is dus een tool die je leert te focussen onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld vlak voor een belangrijke wedstrijd, presentatie of performance.

In tegenstelling tot Muse kan je dit apparaat gemakkelijk buiten gebruiken—tenminste als de zon schijnt. Anders ziet het een beetje gek eruit.

Verder is er helaas nog niet meer openbaar gemaakt. Dus later meer updates!

Zie hieronder een preview video van de bril: