In het programma Valerio4Ever probeert Valerio Zeno de vraag “Hoe word ik zo oud mogelijk?” te beantwoorden. Met behulp van ervaringsdeskundigen en wetenschappers gaat hij opzoek naar de beste manieren om zo lang mogelijk jong en gezond te blijven.

In de aflevering van afgelopen zondag ging Valerio op bezoek bij biohacker Peter Joosten. Peter is naar eigen zeggen een menselijk proefkonijn. Hij probeert zo optimaal te leven door middel van biohacking (lees hier wat biohacking precies inhoud). Peter probeert allerlei dingen op het gebied van voeding, beweging en technologie uit om zichzelf te optimaliseren.

Peter laat Valerio zijn technologisch arsenaal zien, met onder andere AYO en Muse! Peter gebruikt AYO om zijn biologische klok te optimaliseren, zodat hij overdag meer energie heeft en ’s nachts beter slaapt. Peter gebruikt Muse om zijn meditatie techniek te verfijnen.

Daarnaast springt Peter in een sloot (koud) water, jezelf blootstellen aan koud water is goed voor je gezondheid (zie het artikel van Peter over koud douchen). Dat gaat Valerio net een stapje te ver, hij blijft helaas aan de kant staan.

Verder zie je in het programma Aubrey de Grey—de wetenschapper die er heilig van overtuigt is dat de mens die 1000 jaar gaat worden nu al is geboren. Verder gaat Valerio langs bij Alcor, een bedrijf dat mensen invriest na hun dood om ze later, wanneer de technologie daar is, ze weer tot leven te wekken. 

De uitzending kan je hier terugkijken. Veel kijkplezier!