Follow us on:      Facebook      Twitter      Google+

Over BrainFitness

BrainFitness is een platform voor neuro en health technologie.

We helpen mensen, bedrijven en zorgverleners de beste en meest innovatieve neuro en health technologie te verkrijgen en te gebruiken.

Onze missie is het accelereren van de adoptie van neuro en health technologie. Wij gaan op zoek naar de beste technologie en brengen het bij degenen die er baat bij hebben.

Onze visie

Het menselijke brein is een van de grootste mysteries op aarde. We voelen emoties en ervaren sensaties, we denken en we doen. Hoe langer je erover nadenkt, des te vreemder deze vaststelling in wezen is. We bestaan immers allemaal uit “dode” atomen. Ons brein bestaat uit een rangschikking van honderd miljard neuronen – die weer bestaan uit kleinere onderdelen, zoals synapsen, neurotransmitters en proteïnes – en nog weer kleinere deeltjes zoals moleculen, tot we uiteindelijk uitkomen bij de elementaire deeltjes. Uit deze bijna oneindige complexe samenstelling van dingen ontstaat iets wonderbaarlijks: bewustzijn.

 Net zoals Elon Musk met duurzame energie ons milieu probeert te redden, houden andere bedrijven zich bezig met het ontwikkelen van technologie gebaseerd op neurowetenschappen en artificiële intelligentie met als doel ons brein gezond te maken en te optimaliseren. Deze bedrijven hebben niet het vaste stramien en de bureaucratie van de traditionele wetenschap. Wanneer de bedrijven geen oplossing vinden, gaan ze immers ten onder.

 De traditionele wetenschap zal niet verdwijnen – ze leiden immers de toekomstige game changers op – maar er zal wel een symbiose moeten komen tussen de universitaire wereld en de bedrijfswereld. De twee kunnen niet zonder elkaar. Wij geloven dat de samenwerking tussen wetenschappelijk onderbouwde bedrijven, universiteiten en durfkapitalisten in steeds grotere mate plaats zal gaan vinden en dat dit verbazingwekkende inzichten en toepassingen zal gaan opleveren.

Door deze ontwikkelingen zullen we steeds meer over onszelf, en zodoende over ons brein, te weten komen. We zullen onszelf gaan optimaliseren. Hoe de dat er precies uit gaat zien weten we niet, maar één ding staat vast: het wordt een spannende tijd.

Close

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de nieuwste neurotechnologie en ons blog. We zullen jullie niet volspammen. Beloofd. 

You have Successfully Subscribed!