Follow us on:      Facebook      Twitter      Google+

BrainFitness Workshop Meditatie met Muse

Voor bedrijven biedt BrainFitness workshops aan met Muse. In deze workshops leren de deelnemers wat Muse en meditatie is, wat de voordelen zijn van meditatie én hoe het brein verandert door meditatie. We laten zien dat meditatie helemaal niet zweverig is, maar een wetenschappelijk onderbouwde manier om je hersenen te trainen.

Ons doel met de workshop is daarom ook simpel: mensen aan het mediteren krijgen. Muse is de ideale tool om meditatie voor mensen toegankelijk, eenvoudig en bovendien leuk te maken.

Wat zijn wetenschappelijk onderbouwde voordelen van meditatie?

— Minder stress
— Scherpere focus
— Een beter langetermijngeheugen & werkgeheugen
— Hoger welzijn
— Sterker immuunsysteem
— 
Minder angst en depressiesymptomen
— 
En nog veel meer… zie hier een toegankelijke blogpost met alle voordelen op een rijtje, inclusief alle wetenschappelijke bronnen.

Kortom, meditatie is goed voor je. Maar even uit het niets elke dag 20 minuten mediteren; dat kunnen maar weinig mensen. Gelijk een 8-weekse mindfulnesscursus volgen, met 2,5 uur per week les, en 45 minuten huiswerk per dag, is voor veel mensen iets te veel van het goede.

Dus meditatie is helemaal niet zo eenvoudig. De instructies zijn simpel, maar de oefening zelf is ontzettend moeilijk. Je geest dwaalt keer op keer af. Dat is in het begin erg frustrerend. Maar juist daarom is Muse zo’n goede tool: Muse geeft realtime audiofeedback over de staat van je brein en leidt je zo naar een kalme en gefocuste staat van zijn (lees hier meer over Muse). Muse maakt zo meditatie eenvoudiger, toegankelijker en inzichtelijk.

Daarnaast biedt Muse je extra motivatie. Door stap voor stap meer te mediteren, hogere niveaus en scores te halen maak je van meditatie een gewoonte. Want vergeet niet: meditatie is een vorm van hersentraining. Je hersenstructuur verandert door meditatie, maar je moet het wel vaak doen om dat te bereiken, het liefst dagelijks.

 

Interesse in onze workshop? Bel 06-54397998 of laat een bericht achter

Close

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de nieuwste neurotechnologie en ons blog. We zullen jullie niet volspammen. Beloofd. 

You have Successfully Subscribed!